divendres, 18 de desembre del 2015

A Arenys, eleccions amb música

Aquest cap de setmana votarem, però també cantarem, o cantaran. Arenys programa per aquest dissabte i diumenge un seguit de concerts amb un bon grapat d'agrupacions corals. El Cor l'Aixa, amb tots els seus satèl·lits, l'Escola de Música, amb les diferents formacions corals, i el Concert Solidari de l'Ateneu, tres bones ocasions per gaudir de la música, amb compatibilitat per assistir a tot arreu.
La música substituirà les refilades força desentonades d'aquesta campanya electoral que avui s'acaba. Sortosament diumenge votarem i descansarem de la fatigosa campanya, amb l'esperança de no tornar-hi aviat. El mes de març, potser?
Finalment, contra el que havia planificat per ahir el vespre, vaig seguir el debat de TV3 amb els líders de la província de Barcelona, de les 7 candidatures amb opcions d'entrar al Congrés de Diputats. El vaig seguir mentre realitzava una altra tasca, que probablement va facilitar que em quedés fins al final sense adormir-me. Sé que pot semblar pedant i poc original, però el nivell va ser molt baix i demostra que no acabem de trobar bons polítics que ens puguin representar. Potser no ens mereixem res més.
Tot i que no ho tenia fàcil, Fernández Díaz ens va demostrar una vegada més la seva mediocritat, utilitzant tòpics i volent-nos convèncer que estàvem tan bé. L'Homs, va confirmar la meva teoria que avorreix la gent que l'escolta. En Rufián va utilitzar la interrupció del discurs dels altres, sense gràcia i amagant la seva incapacitat d'argumentar res d'interessant. Vaig pensar que l'havien col·locat per atraure vots de l'àrea metropolitana de Barcelona, però no per la seva vàlua.
Girauta va actuar de víctima que no el deixen parlar, per acabar comportant-se amb poca educació. Li varen tirar per terra el seu contracte únic. Se'ls veu el llautó. Duran i Lleida, ho va tenir molt fàcil. Ningú el criticava, gairebé l'ignoraven, i ho va aprofitar per fer el paper de bon noi, amb els seus anyets a sobre.
En Xavier Domènech parlava bé, però en dues ocasions el varen enxampar sense saber què respondre. La valoració podria ser molt bona, si deixem de banda aquests dos lapsus que va tenir. La Carme Chacón també ho tenia difícil. Porta una gran motxilla, pel partit i per la pròpia persona, amb currículum ministerial. No se'n va acabar de sortir, però ho podia haver fet molt pitjor.
No sé les conseqüències del debat, però pel que fa a mi, el vot no me'l varen fer decantar per a cap opció. Disposo de 48 hores per acabar-me de decidir, i tinc molt clar que hauré d'esborrar tot el que vaig sentir ahir, per no tenir-los-ho en compte.