dijous, 9 de juliol del 2015

UDC es descompon

Aquest és el titular que he llegit avui, diada de Sant Zenon, patró de la nostra gaia vila, però que les persones que treballem a fora no sempre en podem gaudir. Podria ser, doncs, que Duran i Lleida no hagués d'esperar les eleccions del 27S per comprovar que el seu partit polític fa figa.
Han estat molts anys en què es discutia si UDC sumava vots a CDC o bé els hi restava. UDC i CDC tenien pactat el coeficient de representació de CIU a les diferents institucions. Es parlava d'un membre d'UDC per quatre de CDC. El que no se sabia era la procedència dels vots. Realment un de cada cinc vots era de simpatitzants d'Unió Democràtica? És superior el percentatge? o inferior?
No sé si les eleccions del setembre seran un bon aparador per comprovar quin és el pes d'un i altre partit, atès el caràcter plebiscitari que li volen donar, en tot cas però la sortida continuada de militants d'UDC després del trencament amb CDC, fa pensar que el seu futur, com a partit català amb un cert pes polític, pot ser força depriment.
A Duran i Lleida li preocupa poc, ja que la seva carrera política està pràcticament acabada, però no sé què en pensa en Ramon Espadaler, un polític amb un llarg recorregut a fer, però que pot estar tancant-se les portes. Optar per substituir Duran i Lleida li pot suposar un revés polític que el deixi arraconat de l'escenari polític.