dilluns, 6 de juliol del 2015

Jorge Fernández Díaz hauria de dimitir

Més motius per demanar la dimissió del ministre de l'Interior. Ja sé que això és picar ferro fred, però no podem deixar de sumar més raons per demanar que aquest mal ministre dimiteixi. Aquest ministre que no ha fet mèrits per ocupar el càrrec més enllà dels favors al president del govern, ha demostrat d'anada i tornada la seva incapacitat per exercir de ministre.
Fins i tot el Tribunal de Comptes de l'Estat, que no és ni estranger ni català, sinó espanyol, ha detectat nombroses irregularitats en la concessió de subvencions del seu ministeri a col·lectius de víctimes del terrorisme.
Ens podem quedar en les irregularitats i incompliments de la normativa de subvencions, però podem anar més enllà i parlar de la discrecionalitat a l'hora de concedir les subvencions. Com a mínim podem sospitar que no totes les entitats i institucions tenien els mateixos punts per ser afavorides. Coneixent com es fan les coses en el PP, no es estranyaria comprovar que els afins ho tenien més fàcil per obtenir les subvencions.
Es parla molt de transparència i s'aprova una llei específica per 'garantir' aquesta transparència, però molt em temo que no arribarem a descobrir tot el que es cou en segons quins sectors de l'administració pública.
El senyor Jorge Fernández Díaz, que ha presumit tant de perseguir els corruptes, acusant sense proves els adversaris polítics, resulta que el ministeri que presideix s'ha dedicat a repartir diners públics sense seguir el protocol obligat i estalviant la justificació de les despeses, una circumstància molt greu que ens hauria d'aclarir.
El ministre no dimitirà, perquè a Espanya només ho fan per conveniència personal. La mala gestió o les responsabilitats polítiques no provoquen cap moguda. Visca la transparència i visca la responsabilitat!