diumenge, 19 de juliol del 2015

Les xarxes socials en contra d'ICV

Les xarxes socials estan que bullen parlant del procés sobiranista, la llista única, la de Catalunya sí que es pot... i tothom hi diu la seva. Majoritàriament hi ha una crítica important a ICV per apuntar-se al bloc de Podemos i, d'alguna manera, sucumbir a la seva voluntat que es considera contrària a la independència.
De fet ICV ha estat coherent i, davant la possibilitat de desaparèixer del món polític, ha decidit apuntar-se al carro de Podemos que és la força que els venia a desbancar. Herrera i Camats ja varen deixar clar que estaven pel dret a decidir, però no per la independència, encara que Camats hagués votat Sí-Sí, i Podemos a Catalunya també ha, més o menys, dit que hi estan a favor. L'altra cosa és que ens ho creiem.
A la xarxa no es creu i jo em pregunto on són els crítics i sobiranistes d'ICV? S'hi han quedat per anar junts amb Podemos? Han passat a la CUP? Estan en standbye? Serà bo saber-ho per elaborar els nostres càlculs.
Tenint present la representativitat que pot tenir l'opinió de la xarxa en els electors que es manifestaran el dia 27 de setembre, l'opinió majoritària és la de col·locar dues llistes com a independentistes, animant els desencisats d'ICV a optar per la CUP, si tan malament els cau el president Mas.
I els votants d'UDC? Les dues formacions s'han aguantat durant molts anys, intentant dissimular les seves diferències, però una vegada han trencat les relacions, tot són pestes contra l'altre. És significatiu, però, que majoritàriament només tinguin una direcció, les pitjors crítiques són les que UDC dirigeix contra CDC. Se'n poden fer moltes lectures, i jo em quedo en què el germà petit ha d'esforçar-se més que ningú per no acabar desapareixent.