dissabte, 1 de novembre del 2014

Les amenaces de Sánchez-Camacho no espanten a ningú

Tot i que no acostumo a fer massa cas de l'enquestes sobre valoració dels polítics, sí que m'ho miro i intento interpretar els resultats. Ens tenen acostumats que pràcticament cap polític supera l'aprovat i molt menys aquells polítics que tenen el paper més difícil i compromès.
Avui els diaris publicaven les dades del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), on es dibuixava un Parlament català amb victòria d'ERC amb sis escons per sobre de CIU, i sumats superaven la majoria absoluta, un creixement important de les CUP i l'aparició amb força de Podem, i reculada d'ICV, PP i PSC.
Però tal com deia al començament, també hi ha la valoració que els catalans fan dels primers polítics de cada formació, on tan sols aproven Alfred Bosch, David Fernàndez i Oriol Junqueras. Surt destacada per la part de sota, Alícia Sánchez-Camacho, amb un 1,51 tot i que el grau de coneixement és del 91,3%, només superada pel president Artur Mas.
Després d'aquesta lectura intento imaginar les excuses que hi posarà la senyora Camacho per desautoritzar-la, però en tot cas digui el que digui la dirigent del PP català té un problema i ella ho sap. No es cansa de fer declaracions catastrofistes i acusant tots els seus adversaris, principalment el president, de la manera més ridícula possible. La senyora Camacho ha de saber que si el seu partit continua perdent pes en el conjunt del país, la responsabilitat és seva i a algú haurà de rendir comptes, a no ser que li serveixi l'excusa que tot el PP va a la baixa.
Sigui cert o no el que diu el CEO, tinc clar que coincideixo plenament en situar Alícia al final de tot. És una persona incapaç de donar arguments per defensar la seva posició i només insulta els altres perquè no pensen com ella. Aquesta setmana ha qualificat d'anècdota una reacció feixista d'un convidat pel seu partit al Parlament català, i el seu partit a Madrid diu defensar-nos quan ens nega a expressar-nos. La gent no és tonta i sap quin tipus de persona és la senyora Camacho, a qui li queden quatre dies si el PP és capaç de trobar algú amb cara i ulls per defensar el partit.