dimarts, 23 de setembre del 2014

La discussió entre Àlex Acero i Annabel Moreno no és menor

Sens dubte la notícia del dia és la dimissió del ministre de Justícia, el senyor Alberto Ruíz-Gallardón, hores després que el president del govern espanyol anunciés la retirada del projecte de llei de l'avortament. La dimissió del ministre, tot i ser molt lògica, sorprèn en un país en què el verb dimitir no es conjuga.
Gallardón ha estat incapaç de consensuar dins del partit, una llei retrògrada, i això ha fet que Rajoy la retirés, no pas perquè tota l'oposició hi pogués votar en contra, sinó perquè no podia mantenir aquest consens intern i el podia desestabilitzar.
El que molts titllàvem de progressista dins del PP, ha estat un autèntic defensor de les idees més dretanes del partit i l'esperança de la ultradreta que cotitza dins del PP. En la seva batalla per tirar endavant la llei de l'avortament ha tingut grans aliats, entre els quals hem de destacar l'anterior arquebisbe de Madrid, monsenyor Rouco Varela i l'ala més conservadora de l'Església catòlica espanyola. Caldrà veure què passa amb tots els defensors de la llei, alguns dels quals sortien al carrer aquest darrer cap de setmana. Condicionaran les decisions de Rajoy? aconseguiran modificar l'actual llei per maquillar la retirada de la nova?
Tot i que la notícia a destacar sigui la dimissió del ministre, a casa nostra hi ha un fet desagradable que no ajuda gens en el funcionament democràtic del nostre ajuntament. La discussió entre el regidor Acero i la regidora Moreno no és menor. La denúncia que la representant d'ERC fa del regidor Acero és greu perquè posa en dubte la legalitat de l'exercici de la política en el nostre ajuntament. Proporcionar informació privilegiada és trencar el codi ètic d'un polític, encara que no es faci en benefici propi.
Evidentment desconeixem la veritat i per tant no podem jutjar-ho, però necessitem saber què va passar i quin des dos representants polítics hauria de dimitir i retirar-se de la política. Acero diu que no ho va fer i Moreno diu que té testimonis que sí. Cap dels dos regidors queda en una bona situació, encara que el regidor a qui es posa en dubte la legalitat del seu comportament és qui s'emporta la part pitjor. Acero afirma que continuarà endavant amb la denúncia i nosaltres reiterem que volem saber la veritat.