divendres, 19 de setembre del 2014

El desvergonyiment de Rajoy no té límits

Arribo a la conclusió que hi ha molt poca vergonya a l'entorn dels principals dirigents del nostre país, però al mateix temps molt poca intel·ligència. Es creuen que els altres som uns ignorants que no ens adonem de les seves limitacions democràtiques. Avui que Escòcia ha celebrat haver pogut exercir el seu dret a decidir el seu futur, és, segons Sánchez-Camacho, un dia molt trist per a la democràcia, simplement perquè el Parlament de Catalunya ha aprovat per una àmplia majoria la llei de consultes.
No és la primera vegada que expresso els meus dubtes sobre el sentit democràtic del PP. Em nego a acceptar com argument la il·legalitat de les accions. Els arguments han de ser sòlids i avui el primer ministre del Regne Unit ha donat una lliçó de democràcia a Rajoy i a tot el seu govern, però també a Pedro Sánchez i el PSOE. Estic content que el PSC hagi sigut coherent, perquè una cosa és voler o no ser independent i una altra de molt diferent creure i actuar d'acord amb el model democràtic. El PSC així ho ha demostrat.
Mentre Cameron donava una lliçó de democràcia, Rajoy, amb les seves declaracions, demostrava la seva ridiculesa i el seu menyspreu a la democràcia, interpretant el sentit d'Estat a la seva conveniència, donant a conèixer arreu del món la seva mediocritat política, però també humana.
La gran diferència d'Escòcia i Catalunya és que els primers viuen en un país amb tradició democràtica que respecten els drets dels que pensen diferent, i Catalunya viu en un Estat que no ha resolt la transició des de la dictadura franquista, perquè els seus hereus continuen governant i l'oposició no ha estat capaç de trencar amb el passat.
Enveja sana d'Escòcia que ha pogut decidir lliurement continuar unida al Regne Unit. Tant de bo que els catalans que no són independentistes puguin expressar-ho el dia 9-N.