dilluns, 29 de setembre del 2014

El Tribunal Constitucional, la mà dreta de l'Executiu

Tal com ja estava planificat, avui el Tribunal Constitucional ha admès a tràmit els recursos contra la llei de consultes i el decret de convocatòria del 9N, i per això han estat suspesos cautelarment, a l'espera de la sentència que pot trigar cinc mesos a arribar, o cinc anys, o... depèn de què els interessi més. Ja sabem que quan els convé ho poden resoldre en una hora, o bé trigar els anys que sigui.
Aquesta és la Justícia de l'Estat espanyol, i aquest és el model de democràcia que patim tots els ciutadans. No és estrany que molts desitgin sortir-ne, perquè a sobre que no ens regalen res, sinó més aviat ens estafen, a sobre hi haurà venjança per l'atreviment. Aquesta és l'Espanya del segle XXI, i Rajoy l'exemple del no-govern que ens porta al passat més gris de la nostra història.
És molt trist que els contraris a la consulta no tinguin cap argument que ens pugui convèncer. M'agraden les persones que demanen la consulta per poder votar que no a la independència. Són una demostració del que vol dir ser demòcrata. La posició de la plataforma espanyolista Societat Civil Catalana no és respectuosa ni respectable. Si volen defensar la unitat d'Espanya el que han de fer és animar els seus simpatitzants a votar 'no' a la consulta en lloc de fer mans i mànigues perquè no es pugui votar. Això no és democràcia, i això no solucionarà res.
Em nego a pensar que les persones que han estat treballant fins ara per poder votar el 9N, acceptin silenciosament la resposta del govern i del Tribunal Constitucional, i es quedin amb els braços plegats. El procés cap al dret a decidir continuarà el temps que faci falta i la imposició de les lleis no podrà aturar l'anhel de democràcia de la ciutadania.