diumenge, 21 de setembre del 2014

En un país normal Iceta tindria raó

Si Espanya fos un país normal, amb un govern normal i un president normal, Miquel Iceta tindria raó. Les coses s'han de fer a partir del diàleg i les negociacions. El problema que tenim és que no vivim en un país democràtic normal i corrent, ni tenim un govern que accepti el diàleg i les negociacions. El PP va obtenir la majoria absoluta i ha cregut que això li dóna dret a tot i no té cap tipus d'obligació a negociar res.
Algú amb dos dits de front, i Iceta és molt intel·ligent, haurà vist quina és l'actitud del govern del PP respecte a Catalunya. Des de que va assumir el govern d'Espanya no ha parat d'aprovar lleis en contra del nostre país, llimant encara més les competències del Parlament català i la Generalitat. ¿Algú honestament pot pensar que Rajoy té la voluntat de negociar res amb Catalunya? Cal que posi exemples?
Senyor Iceta, jo estic d'acord en que el meu president no hauria de fer cap pas en fals ni cometre cap il·legalitat, però vostè creu que si Mas anuncia que no convocarà la consulta, Rajoy el cridarà per solucionar els problemes que tenim de competències, finançament, llengua...? Jo no ho crec i vostè tampoc.
Aquí rau el gran problema. El PP no ens permet actual d'acord amb la legalitat, perquè aquesta s'interpreta políticament sota l'excusa de la llei, i vostè sap més bé que jo que les lleis es poden canviar i s'han de canviar quan no estan a favor de la democràcia, a favor de la majoria del poble.
És per això que després que el PP recollís signatures contra l'Estatut aprovat pel Parlament català i el Congrés de Diputats, i referendat pel poble català, i presentés un recurs al Tribunal Constitucional, aquest va fer una sentència totalment política, perquè és un tribunal polític al servei dels interessos del PP, i provoqués els primers moviments independentistes que ens han portat on som en aquests moments.
M'agradaria que tots els passos fossin consensuats i d'acord amb la llei, però el PP no ens ho permet i el PSOE tampoc ho té clar, ja que ens vol imposar una alternativa, que de ben segur és millor a l'actual, però no vol saber què en pensem, i això tampoc és democràtic. Sé que una part del PSC s'ho creu i desitjo que sigui capaç de convèncer la resta del partit i també la gent del PSOE.