diumenge, 8 de desembre del 2013

Per què avergonyir-nos de ser espanyols?

Mirant el programa de Jordi Évole 'Salvados' trobes les respostes, sinó totes, algunes respostes que són prou greus com perquè et caigui la cara de vergonya, vergonya aliena. Autopistes sense cotxes, aeroports sense avions, trens d'alta velocitat sense passatgers... un accident de metro, amb 43 morts, sense responsabilitats.
La impotència del governat és dolorosa a no ser que siguis un fresc i tinguis la sort que no et toca el rebre de manera directa. Indirectament, però, els administrats paguem pels plats trencats, i unes famílies espanyoles, de molta influència i diners, es fan rics a costa dels altres i gràcies a polítics corruptes.
Diuen que la història acaba posant les coses al seu lloc. El problema és que els delinqüents, els prevaricadors, els corruptes, ja no hi són i en canvi han viscut de manera impune, sense pagar per la seva irresponsabilitat.
Tot plegat t'encensa que la democràcia a Espanya hi és només de nom, però la pràctica política continua el model dictatorial, que amb majoria absoluta t'ho resol tot. Pena, molta pena, ràbia i vergonya. Com podem continuar votant aquests personatges?