diumenge, 29 de desembre del 2013

La festa de la Sagrada Família

A falta de bones notícies ens hem d'acontentar amb allò que podem, i avui, si em permeteu, insistiré en la desconfiança del Papa Francesc vers el cardenal arquebisbe de Madrid i president de la Conferència Episcopal Espanyola, monsenyor Rouco Varela. No pretenc llançar les campanes al vol, però d'alguna manera em satisfà, com a creient, que el Papa Francesc es miri amb més bons ulls l'Església catalana que no pas l'espanyola que presideix un franquista nostàlgic, com és Rouco Varela.
Tampoc no ens confonguem. L'Església no defensarà mai l'avortament, i defensarà el model clàssic de la família, però una cosa és creure-hi i defensar-ho i una altra de ben diferent és pretendre imposar-ho a una societat laica. Aquí hi ha el greu error dels bisbes i capellans seguidors de Rouco Varela.
És precisament que en algun moment vaig protestar contra les persones que posaven en el mateix sac la jerarquia eclesiàstica. Amb tots els matisos que vulgueu, errors i omissions, a Catalunya l'Església va jugar un paper molt diferent. Avui, caldria matisar-ho una mica més, però sens dubte no té res a veure amb el que passa a l'Espanya ultraconservadora que té amb el PP, el gran aliat polític.
En tot cas, per als que no hagueu llegit la informació, el Papa Francesc ha enviat un representant a la celebració de la Sagrada Família, que ha tingut lloc a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona, cosa que no ha fet en la mateixa celebració de Madrid. Com ja vaig dir l'altre dia, el Papa Francesc està molt lluny de Rouco Varela de qui només esperem la propera jubilació.