dilluns, 2 de desembre del 2013

El recurs dels líders espanyols visitant les províncies

L'estratègia política dels partits es repeteix més que l'all. A vegades tens la impressió que ens prenen per babaus, i potser sí que ho intenten, i fins i tot se'n surten d'alguna manera. El cas és, però, que cada vegada n'enreden menys i això pot acabar com el rosari de l'Aurora.
Aquest cap de setmana ha vingut el màxim dirigent del PSOE a fer costat a Navarro. El líder català no ho està tenint fàcil i de ben segur que li ha agraït el detall. Quan les coses no funcionen, es tapen amb fum, i l'acte d'aquest cap de setmana ha estat ben bé això. Quin partit no ho fa?
El que resulta més inversemblant és que Rubalcaba reprodueixi el discurs de Zapatero, que posteriorment es va veure que era tot fals. Ara no serà millor que abans, perquè les promeses del PSOE són inconsistents. Fer-nos creure que modificaran la Constitució per acontentar els catalans, quan a la resta d'Espanya se'ls en fot, és una pallassada. La gent del PSC ho sap, però necessita fer soroll per no perdre més punts. Tampoc són babaus i saben molt bé que la tendència continua a la baixa i que no hi aturador possible, de moment.
Fins fa uns anys, el rival del PSC era CIU. Això passava quan el corrent catalanista pintava alguna cosa dins el partit. Ara, amb els sobiranistes arraconats, se la juguen amb C's, un partit d'amics que poc es podia pensar que arribaria a tenir el protagonisme que totes les enquestes li atorguen. Col·locar la visita de Rubalcaba com una estratègia triomfant, no els fa cap bé, perquè molts dels seus militants ja cansats, prefereixen el discurs populista de C's, que el ressò del fracàs socialista espanyol. La visita de Rubalcaba només agrada els militants més fidels, i aquests, en unes eleccions, porten molt pocs vots. Els vots vénen dels simpatitzants i innocents ciutadans, molts dels quals es plantegen quedar-se a casa.