divendres, 20 de desembre del 2013

I els regidors del PSC d'Arenys de Mar?

"Els regidors socialistes de Badalona, Cervera i Caldes de Montbui se sumen als electes del PSC de Flix, Ripoll, Arenys de Munt, Igualada, Santa Coloma de Farners, Montblanc, Bisbal d'Empordà, Olot, Palafrugell, Vic i Berga, on també han aprovat declaracions de suport a la consulta."
És per això que em faig aquesta pregunta: què defensarien els regidors i regidores del PSC d'Arenys de Mar. En cas de plantejar-se a l'Ajuntament d'Arenys de Mar, donarien llibertat de vot com quan jo hi era? Encara recordo quan un exalcalde socialista em va renyar davant de militants socialistes, per les meves declaracions al meu bloc.
Hi ha municipis on el PSC no és uniforme, amb regidors totalment contraris al dret a decidir, compartint grup municipal amb regidors i regidores que hi votarien favorablement. I tot això té les seves explicacions. El PSC agrupa militants i simpatitzants que no es diferencien en res del PP o C's en la seva espanyolitat, i d'altres que són hereus del socialisme català que es mossega la llengua quan veu i sent el que diu Pere Navarro i el seu entorn.
Una cosa és defensar el dret a decidir i una altra la independència. Si es defensa un model federal, que probablement seria el més coherent, s'ha de defensar poder-ho votar. L'excusa que per avançar en la consulta cal l'acord amb el govern de Madrid, és un engany que només té sentit en boca del PP i C's, però no pot sortir del PSC. En això cal que demostrin que són totalment diferents, de la mateixa manera que ho són davant dels atemptats als drets de les lleis de l'avortament, la seguretat ciutadana o la reforma de l'administració local. Aquí som molts que anem junts. Per què no podem anar junts també amb el dret a decidir?