divendres, 22 de març del 2013

Pere Navarro amenaça de presentar-se a les primàries

Aquest podria ser un titular que encapçalés la notícia del dia sobre les primàries del PSC. Un titular bromista o de mal gust per a les intencions de Navarro. Seria un titular en la línia del tracte que li dispensen a Polònia.
El que segur que no podrem dir mai de Pere Navarro és que et deixa indiferent. Montilla podria passar, però Navarro s'ha fet notar, a vegades massa, encara que se l'ha trobat a faltar en moments de compromís. Si més no ha tingut moments contradictoris, i els seus amics del PSOE no li ho han posat fàcil.
L'organització de primàries als partits polítics és una pràctica cada vegada més corrent i que li dóna un to més modern, però no sé si fa el procés més democràtic. Com en totes les coses, cal valorar els treballs previs. No n'hi ha prou en poder participar, poder votar, sinó que és important poder conèixer el programa amb el que es presenta, i rebre el màxim d'informació del candidat, les seves capacitats i a qui donarà compte de les gestions realitzades.
El problema que tenim és que al final serà una llista la que haurem d'escollir i no tenim cap garantia de que l'hagi confeccionat el guanyador de les primàries. Ja he dit moltes vegades que el funcionament intern dels partits polítics té molt que desitjar, i que ja seria hora que comencéssim a canviar la llei electoral.