diumenge, 10 de març del 2013

La xemeneia i les quinieles a punt al Vaticà

Segons les notícies que ens arriben, sembla ser que la decisió de qui serà el nou Papa no està clara, si més no tan clara com en l'anterior conclave en què es va nomenar el cardenal Ratzinger. La incògnita sobre què passa dins la Cúria romana ens dificulta preveure qui pot ser escollit, atès que sembla ser que és aquesta realitat la que condiciona el nomenament.
Molts membres de la Cúria poden estar preocupats per si surt elegit un cardenal que es vulgui ficar amb ells. D'alguna manera preferirien un model Joan Pau II, que es distreia fent viatges, i els deixava en pau, o bé algun cardenal que ja ho conegués i que faria els ulls grossos a tots els problemes detectats per Benet XVI.
Dimarts comença el conclave i els cardenals italians intentaran recuperar el que havia estat un costum des de fa molts segles i que el nomenament d'un cardenal polonès ho va canviar per a sorpresa de tots. Ara, si l'escollit fos un Papa americà ja no ens vindria de nou, i fins i tot sona algun nom.
La xemeneia està a punt i les quinieles també. L'arquebisbe de Milà, Angelo Scola, sembla que és un dels noms que més sona, però n'hi ha d'altres que li podrien treure la cadira. L'arquebisbe de Durban, de raça negre, podria ser l'escollit, de manera que el Vaticà i Washington compartirien un tret comú, amb Wilfrid Fox Napier i Obama.
L'arquebisbe de Barcelona participarà en aquest Conclave i ens agradaria saber a qui pensa votar. S'alinearà amb els cardenals italians, o es decantarà per un cardenal d'un altre continent?