dimecres, 14 de març del 2012

La coherència de Rajoy i la independència

Si una cosa reclamem als polítics, no únicament a ells, però d'alguna manera especial, és que siguin coherents. Els polítics han de prendre decisions, i això vol dir prioritzar, decantar-se per un costat i rebutjar l'altre. Això vol dir fer contents a uns i descontents als altres. És per això que no poden evitar la crítica, i si ho pretenen, volent acontentar tothom, llavors tots hi surten perdent, els polítics també.
Dic això de la coherència perquè avui el president espanyol ha estat molt clar, i molt conseqüent amb la coherència. Rajoy ha deixat ben clar que s'oposava al reconeixement de la independència de Kosovo, perquè és la mateixa opció que defensaria en el cas català. Ho havíem denunciat, però sempre ens ho negaven.
Bé, de fet Rajoy el que ha dit és que no reconeix la independència de Kosovo perquè "És el que convé als interessos generals dels espanyols". Una manera subtil de dir el que jo li feia dir.
Però aquesta coherència no és exclusiva seva, sinó que la comparteix amb l'anterior cap del govern, el senyor Zapatero, i els partits que representen. I això és el que haurem d'acabar de veure, si l'objectiu de l'ACN s'acompleix.
Jo sí que defenso la independència de Kosovo. Potser perquè vull ser coherent, quan arribi el dia.