divendres, 9 de març del 2012

Consulta popular contra la Constitució espanyola

Hi ha una frase pronunciada pel recent nomenat arenyenc de l'any 2011, el senyor Joaquim Cassà i que destaca la revista l'agenda, en el seu número de març, que és molt encertada: "Depenem massa de les subvencions i això ens fa perdre la iniciativa". M'agradaria que tothom la reflexionés, tant els que atorguen les subvencions com els que les reben. Hi estic molt d'acord. El problema és que ens han acostumat massa a fer per allò que ens donen, i no estem disposats a lluitar per res.
Però jo avui no vull parlar de la política populista, per no dir xantatgista, de comprar vots amb subvencions gratuïtes, sinó de la nostra capacitat de prendre iniciatives, i proposo a l'Ajuntament d'Arenys de Mar superar el llistó de l'Ajuntament d'Arenys de Munt, i que convoqui una consulta popular per prescindir de la Constitució espanyola en el terme municipal. No us sembla una bona iniciativa?
El Ple municipal d'ahir dijous, l'Ajuntament d'Arenys de Munt va aprovar una moció per a la convocatòria d'una consulta popular per decidir si pengen o no la bandera espanyola al balcó de l'ajuntament. Ja sabeu que, gràcies a la iniciativa de l'Assemblea Nacional Catalana d'anar a despenjar una bandera espanyola del balcó de l'Ajuntament de Sant Pol (que no la tenia penjada), ara la delegada del govern espanyol a Catalunya, vol denunciar tots els pobles que no la tenen penjada. Els d'Arenys de Mar només la pengem un dia a l'any.
Jo vull anar més enllà de la penjada i despenjada de banderes, i em vull ficar amb la Constitució espanyola, que és el principal obstacle perquè els catalans aconseguim el nostre objectiu, i per això animo els regidors i regidores del meu ajuntament que convoquin aquesta consulta, i a veure qui la fa més grossa. De fet ho tenim guanyat, perquè el PP i PSC només sumen 6, i els altres partits sempre s'han manifestat molt independentistes.
El problema de tot plegat és que aquestes consultes no serveixen per a res. Només per distreure'ns i desviar-nos del camí que hem de seguir. Si algú té més iniciativa, que la posi en pràctica.