dilluns, 26 de març del 2012

El contrincant de l'alcalde Fors i el PAM

A l'alcalde d'Arenys sembla ser que li ha sortit un contrincant, i no li fa cap gràcia. Tot i que encara falten tres anys, aquest diumenge, a Ràdio Arenys, va parlar del retorn del fill pròdig, Lluís Blanchar, i al president local d'Unió, no li va agradar gaire. L'alcalde Fors va aconseguir que el diputat Maimí no li ocupés l'alcaldia, però ara tem que Blanchar el substitueixi.
Però si falten tres anys, no seria millor parlar per exemple... del PAM? Precisament els grups de l'oposició li varen presentar una moció en el darrer Ple, i ara haurà de córrer a confeccionar-ne un. Al regidor del Bloc el varen acusar d'anar traient conills del barret de copa, i la regidora d'ICV va fer una gran defensa dels beneficis de comptar amb un PAM. Sobretot de transparència i de referència per anar veient què s'està fent. O sigui que no es tracta d'una eina estàtica, sinó totalment dinàmica. 
L'alcalde es va defensar, dient que el PAM que s'havia elaborat en el darrer mandat, quan el seu partit era a l'oposició, preveia realitzar moltes actuacions que finalment no es van dur a terme. Si no ho recordo malament, el percentatge d'obra i actuacions realitzades va ser molt alt. Fins i tot la revista L'Agenda, molt crítica amb el tripartit, no ho deixava pas malament del tot. Però la importància d'un PAM, com també passa en un procés participatiu, no està només en el grau de compliment, sinó també en la justificació del per què alguna cosa no es compleix. 
Ningú, que vulgui ser honrat, oblidarà els problemes financers que es varen començar a notar durant el darrer mandat, ni tampoc que el nostre Ajuntament està sanejat, gràcies a una bona feina de fa uns quants anys, havent passat governs de tots colors. Les grans inversions han fallat, però tot té una explicació, i això és important.
No sé si l'actual alcalde es presentarà de cap de llista a les eleccions de 2015, però el més important per a la nostra vila és saber si aquests quatre anys de mandat es farà bona feina, si ens ho escriuran al PAM i el podrem valorar, sobretot els partits de l'oposició, que hi estan tan interessats. I el regidor/a de barri quan?