dissabte, 31 de març del 2012

Amnistia fiscal per als estafadors i pressió als legals

En aquest país de mediocres, també a la política, sempre se soluciona de la mateixa manera. Els estafadors en surten airosos i els complidors els toca pagar els plats trencats. Tots sabem que si tothom pagués els impostos que els correspon, el dèficit nacional no seria tan elevat. Com que hi ha qui no paga el que li correspondria, ens augmenten la pressió fiscal als que sí que paguem impostos, i als estafadors els rebaixen l'impost.
Potser estic equivocat, però entenc que la mesura és una estafa per a la gran majoria d'assalariats que tenen declarats tots els ingressos, i facilita que qui no compleix amb les seves obligacions fiscals, regularitzi la situació, amb una rebaixa ostensible de la quota, i sense cap càstig. Més aviat un premi.
No és la primera vegada que passa. Una cosa semblant va passar amb el govern de Zapatero, que precisament va ser criticada pel PP, i ara és aquest partit qui ho posa en pràctica. Una vegada més la memòria ciutadana és efímera, i la nostra reacció es redueix a abaixar el cap i esperar quina altra ens en fan.
M'agradarà saber quants diners ingressaran per aquesta mesura adoptada. Espero que hagi valgut la pena. De totes maneres crec que no és just i el que s'hauria de fer és impedir el frau fiscal. No ha de ser tan difícil. Quan es volen saber les coses, bé que se saben. Es tracta només de voler-ho descobrir. El problema potser rau en què hi ha interessos compartits que no ho fan possible.
Com que poca cosa més podem fer, permeteu-me que em queixi des d'aquest humil racó virtual, exigint, si se'm permet, que es lluiti d'una vegada per totes contra el frau i es castigui els estafadors. I sobretot, que quan s'enxampin, se'ls faci pagar el diner robat. No és normal que mai es torni el diner, per més culpables que se'ls consideri. Ja està bé d'anar fent el "primo"! Demano més serietat al govern, i més respecte per a qui està fent bé les coses i compleix amb les seves obligacions.