dissabte, 14 de gener del 2012

PP-CIU com la puta i la ramoneta

Ningú no pot culpar la ciutadania si aquests es prenen les relacions i declaracions dels partits polítics com el joc de la puta i la Ramoneta. "Jo ara voto en contra del nomenament i et critico les mesures fiscals, però te'n dono suport". I els altres... "La teva decisió de donar-nos suport ens agrada, però jo votaré en contra als teus pressupostos..."
CIU i PP a Barcelona i a Espanya ens estan despistant i ja no sabem què estan aprovant o rebutjant, i encara menys preveure què passarà. A Barcelona perquè no hi ha majoria de govern, però a Espanya per millorar la imatge. Sembla com si es tingués un sentiment de culpabilitat per disposar de majoria absoluta.
La ciutadania, en aquests moments, el que demana és que ens treguin del pou que ens han fet caure, i que també hi hem col·laborat. Ja no mirem tant si és un partit de dretes o d'esquerres, perquè les mesures emprades no els ha significat, ni a uns ni als altres, sinó que prenguin les decisions encertades i que suavitzin la situació dels més afectats i, sobretot, que eliminin el frau i castiguin els que s'han lucrat a costa nostra. Ho sabran fer?
Continuem astorats amb la facilitat com es prenen mesures aritmètiques per reduir el dèficit, però són incapaços d'aplicar models que evitin caure en una recessió econòmica insalvable. S'ha de crear llocs de treball, dinamitzant l'economia i afavorir la circulació de diner. És impossible que augmentant l'atur i reduint la capacitat econòmica de les persones, es pugui reactivar l'economia, i això que sembla tan senzill d'entendre, i certament més complicat de posar-ho en pràctica, no es veu que es vulgui posar en marxa.
Si la situació econòmica és complicada convé que les relacions polítiques siguin transparents i no es caigui en el joc partidista que només aconsegueix allunyar els partits i els polítics de la ciutadania, ens despista i ens fa perdre la confiança. Convé rigor i iniciatives clares, donar confiança i ser efectius en els resultats.