divendres, 6 de gener del 2012

El PSC podria entrar al govern

He llegit a la premsa local que hi ha converses entre CIU i PSC perquè aquests últims entrin a formar part del govern municipal i d'aquesta manera deixar enrere la situació de més o menys interinitat que suposa governar en minoria. El pacte inicial de CIU+PP+Bloc no té majoria absoluta i temes com el pressupost i les ordenances fiscals necessitaven algun gest de l'oposició per poder-se aprovar. 
El Ple que va aprovar el Pressupost per al 2012 va comportar molta moguda, atès que el pacte d'última hora entre CIU i PSC, obligava al govern a revocar l'acord sobre la recollida selectiva que havien aprovat el mes anterior. ICV i ERC varen pujar per les parets i no s'ho acabaven de creure. Al marge de les circumstàncies, que són realment estranyes, crec que els dos partits de l'oposició encara no han entès la diferència entre el fet i la forma, quant a la recollida selectiva, ni s'han adonat de la realitat imperant a la majoria de poblacions, com tampoc tenen gaire estudiats els costos i la realitat econòmica actual.
Sigui com sigui, no deixa de ser curiós veure com s'especula amb l'entrada del PSC al govern municipal. Si us haig de ser franc, a mi em sorprèn que no hagi passat abans, i només ho entenc si tinc en compte les dificultats que hi ha en un govern tricolor, i la tranquil·litat que ha de suposar governar sol, o bé amb altres que no et portin problemes constants.
De tot plegat, però, caldrà esperar una resolució que sigui beneficiosa per a la nostra vila. En moments de dificultats financeres com ara, tot i que la nostra vila pugui respirar molt millor que la majoria de poblacions del país, és important la unitat de les forces polítiques i, sobretot, deixar les picabaralles per temes menys transcendents, per a moments de més calma i bondat econòmica.
M'imagino que la situació en què es trobaven moltes famílies arenyenques, quan estava al capdavant de la regidoria de Benestar Social, deu ser la mateixa o pitjor. Probablement n'hi ha més d'afectades, i al marge de la responsabilitat que pugui tenir el govern municipal, cal dedicar diners i esforços per evitar que quedin al marge de la nostra societat, i que resulti difícil recuperar-les. Aquí, doncs, cal dedicar recursos pressupostaris, com també en la recerca de llocs de treball per a persones que estan a l'atur, algunes de les quals ja no cobren el subsidi.
Recordo la música de que tothom veu bé que s'ajudi a les famílies en situació precària, però al mateix temps no veu bé que se'ls retalli les seves partides pressupostàries. D'aquí la importància d'anar tots en la mateixa direcció, amb honestedat i ganes de treballar. Valors que poden semblar bàsics i naturals, però que no sempre existeixen per a tothom. A l'hora de signar un pacte és bo tenir en compte les ideologies, però també les persones.