dijous, 12 de gener del 2012

Polítics que escandalitzen

Anys enrere, si hagués manifestat que estava escandalitzat, hauria cridat més l'atenció que no pas ara, perquè avui són tantes les notícies escandaloses que ja no ve de nou a ningú. Tot i així deixeu-me que us expliqui com m'he sentit aquest matí, mentre anava a treballar i escoltava la ràdio. Reproduïen els enregistraments de les trucades telefòniques d'implicats en el cas Gürtel. 
L'expresident Camps amb un llenguatge groller agraint els regals... i no sé qui més... Em direu antiquat, però el seu llenguatge no l'acostumo a sentir en el meu entorn. Potser perquè no miro els canals privats de televisió, i això que a TV3 cada vegada s'esforcen més per engegar paraulotes. 
El problema és que si canvies de canal et trobes amb el reguitzell de casos de malversació de diners. Tots aquells aeroports que ara tanquen, o els quilòmetres i quilòmetres d'AVE, o els equipaments que varen construir molts ajuntaments i que estan tancats... i el sou del director del Canòdrom. Per cert, Rita Barbarà diu que "són coses del passat". Excel·lent resposta.
Entre l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat han mantingut a sou el director d'un projecte que fa dos anys que es pensa i fins ara, que s'ha destapat, no semblava que hagués de tirar endavant. 
Diuen que la crisi l'hem de mirar com una oportunitat. Segur que les persones que la pateixen a fons i que no se'n surten, no pensaran el mateix, però una cosa sí que és certa: la crisi ha destapat corrupció i malbaratament de recursos. Mentre érem rics no ens adonàvem del disbarats que ara hem pogut observar. El problema de tot plegat és si, superada la crisi, ens haurà servit d'escarment i actuarem diferent.
Avui he passat vergonya i he entès el concepte que molts europeus tenen de nosaltres. Ja sé que no es pot generalitzar, però... n'hem fet de molt grosses! Ha sortit un bon nombre de corruptes i/o irresponsables, que amb els nostres diners, els diners de tots, s'han lucrat i han llençat directament. Tot plegat fa pena, i la feina dels nous polítics per convèncer-nos que ara les coses es fan millor... serà complicada.