dimecres, 23 de març del 2011

SORTU, opció fallida

Sortu no es podrà presentar a les eleccions municipals del mes de maig. El Tribunal Suprem no li ha permès ser inscrit com a partit polític, encara que no hi ha hagut unanimitat en la decisió dels jutges. No seré jo qui discutiré la legalitat de la seva decisió, ni l'encert, però penso que no es bo que l'espai abertzale no estigui cobert en aquestes eleccions.
Vull pensar que hi ha moltes persones, al País Basc, que es belluguen o simpatitzen amb l'esquerra abertzale, però no van a favor d'ETA, sinó que la consideren un obstacle de cara la seva opció política. Tota aquesta gent es veu obligada a abstenir-se o bé optar per una opció que no és la seva, i el panorama polític queda desdibuixat.
Al meu entendre, la satisfacció del PP i del PSOE per la decisió del Tribunal Suprem no és sincera. Als dos partits els va bé que no hi hagi la candidatura abertzale, perquè es poden repartir millor el pastís. El PNB no ho veu igual. A ells no els va tan bé. Davant d'una hipocresia tan evident, es fa difícil entendre o millor dit, acceptar aquest joc.
A Arenys, com a molts pobles catalans, tindrem una gran quantitat d'opcions per escollir. L'independentisme, a diferència d'altres llocs, no anirà junt, sinó que hi haurà tres llistes, però hi ha qui encara no entén que entrar a l'ajuntament no és per reclamar la independència, sinó per gestionar-lo bé, i trobar solucions per al progrés de la vila, sobretot en aquest mandat en què la crisi encara té repercussió, i els recursos són molt escassos.