dimecres, 2 de març del 2011

L’ase del cops i la incompetència

Amb l'excusa de portar el cotxe a la revisió anual, que és Setmana blanca i que feia dies que no vèiem el pare, m'he agafat el dia lliure, encara que no hagi desconnectat, perquè sempre passen coses i l'internet i els correus electrònics et mantenen viu i al dia.
També he pogut llegir la premsa i escoltar la ràdio. Precisament als voltants de les 9h, en una tertúlia radiofònica estaven parlant de les diferents mesures que el govern espanyol ha proposat per reduir el consum energètic i les compensacions. Canviar les bombetes... qui ho fa i qui ho pagarà? rebaixar el preu dels bitllets de tren per incentivar el seu ús i reduir els viatges en cotxe... qui deixarà d'ingressar?
El govern del senyor Zapatero continua improvisant i carregant el mort als altres. Estic d'acord amb el portaveu del govern català quan diu que ens conviden a cafè, però ens passen la factura. Els diners que es deixin d'ingressar en la venda de bitllets de tren, són de la Generalitat i no se la pensa compensar. Perfecte! i la inversió per canviar les bombetes de baix consum, qui l'haurà de fer seran els ajuntaments. Gràcies.
Senyors, tenim un govern de l'estat que fa pena i ràbia al mateix temps. Ni per l'actitud (penso en la vicepresidenta Salgado), ni per les idees de bomber, es mereixen governar Espanya. A mi em fa molta por que el PP recuperi el govern, però no veig la manera perquè no sigui així. Tornarà a passar que el canvi de govern no serà pels mèrits del guanyador, sinó pels demèrits del perdedor.
De tornada, també he estat escoltant la ràdio. En aquest cas em queixo de la capacitat de l'entrevistadora. No qualsevol persona pot entrevistar a tothom. L'entrevistat, el senyor Rodolfo Martín Villa (aquell que va destituir l'alcalde de Tavertet) ha respost el que li ha plagut i les rèpliques han quedat ofegades. Ja havien preparat bé les preguntes, però la entrevistadora ha estat incapaç de plantejar una contrarèplica clarificadora. Fet i mirat, els catalans som uns insolidaris. Així de clar, i no se li ha sabut dir que després d'exercir la nostra solidaritat, ens quedem més fotuts que els seus beneficiaris. I això s'ha de dir.
En resum, els catalans som els que ens emportem la pitjor part, i els ajuntaments som l'ase dels cops. Encara no sé com hi ha tanta gent que es vol presentar a les eleccions. Bona fe o Santa innocència!