dimarts, 22 de març del 2011

El preu del vot

El populisme és una manera equivocada de governar que, malauradament, massa polítics practiquen. La necessitat de passar el filtre de les eleccions fa que es cedeixi en el xantatge del vot amic. Hi ha qui s'encega i no sap fer cap pas sense veure en l'altre una moneda de canvi, i és llavors quan es fan el més grans disbarats.
La pràctica d'aquest amiguisme et porta a un carreró sense sortida. Qui ho comença ja no se'n pot sortir perquè els beneficiats s'ho prenen com uns drets adquirits que ningú els pot prendre. Aconseguir uns polítics tan valents com per posar cadascú al seu lloc, no és fàcil perquè en el fons de tot hi ha l'objectiu de la poltrona, i aquesta és massa valuosa per renunciar-hi.
Ens queixem dels polítics, però no ens adonem que sovint som nosaltres que els pressionem perquè actuïn d'acord amb els nostres interessos, els interessos d'uns quants. Posem llum verda a la manipulació de la gestió pública. Exigim per assegurar llur continuïtat.
Penso que el govern municipal de la nostra vila ha actuat molt escrupolosament, fins al punt de ser considerat, en certs moments, com a suïcida. No tots els governs municipals poden dir el mateix i encara menys a poques setmanes de les eleccions. Ara és el moment de recordar la feina feta i no de grans promeses, sobretot si són a canvi de... Que cadascú jutgi pel que els ulls li permetin veure.