dissabte, 19 de març del 2011

Ramon Vinyes passa comptes

Aquesta tarda l'alcalde Ramon Vinyes ha passat comptes de la feina feta pel govern dels tres partits durant el mandat 2007-11, en un acte organitzat per l'agrupació del PSC d'Arenys. Malgrat es tracti d'un mandat presidit per la crisi econòmica, i les dificultats que suposa la coordinació entre tres partits polítics amb objectius i tarannà diferents, el balanç només pot ser positiu.
Mai el nivell d'inversió a la vila havia estat tan alt com en aquest mandat, amb diners provinents de l'Estat, la Generalitat, la Diputació i Europa, i del propi esforç local, que ha permès que es construís la rotonda del Caprabo, s'urbanitzés el tram final de la Riera, i de sis carrers del casc antic. S'ha reformat significativament el Pavelló esportiu, s'ha construït l'escola Sinera i s'està construint la nova escola Bressol, i s'han fet obres al Calisay, per climatitzar la sala polivalent, i a la planta baixa del Geriàtric, per posar en marxa una sala de rehabilitació, i podria continuar relacionant diferents obres que s'han realitzat durant aquests quatre anys.
També s'ha treballat en actuacions menys visibles, però que són claus per a una millora de la gestió administrativa de l'Ajuntament. La informatització de l'Arxiu municipal, que estava endarrerida seixanta anys (des del 1953), la creació de l'Oficina d'Atenció Ciutadana, en horari també de tardes i amb possibilitat de realitzar tràmits per Internet, o l'habilitació de tràmits interadministratius, que permet entrar documents al registre municipal que van dirigits a altres administracions, són uns exemples de l'avenç d'aquest mandat en gestió.
S'haurà treballat amb més o menys encert, però ningú podrà negar l'esforç d'aquest govern ni el paper de l'alcalde com a màxim responsable de l'equip, amb una dedicació de vint-i-quatre hores diàries, de dilluns a diumenge. Tampoc es podrà negar la valentia del govern a dur a terme operacions que comporten problemes i crítica a curt termini, però que a la llarga obté el reconeixement obvi.
Queden moltes actuacions per fer, algunes d'elles ja s'hi ha posat les bases, i per això convindrà tenir l'encert per escollir el millor equip per dur-les a terme. Un equip de persones amb experiència i coneixement de l'administració local, treballadors reconeguts i amb voluntat de servei i oberts a la ciutadania. Si ho mireu amb profunditat, no és tan difícil reconèixer qui ho pot fer. Gràcies alcalde per aquests quatre anys de treball i patiment compartit!