dimarts, 11 de gener del 2011

Un farcell de notícies

Aquesta tarda ha sorgit la notícia de la possibilitat que Montserrat Tura es presenti a les primàries del PSC per optar a l'alcaldia de Barcelona. Hereu, que fa temps que predica que vol tornar a ser alcalde, ha vist com un possible contrincant abandonava per esdevenir conseller de cultura, però quan tot feia pensar que no es trobaria cap més obstacle, surt l'exconsellera Tura i deixa anar que potser li interessa.
Totes les enquestes donen Hereu com a perdedor davant el seu contrincant de CIU, Xavier Trias. Això de ben segur no pot agradar al PSC que tem perdre la principal alcaldia del país, i també la Diputació de Barcelona que, fins al moment, ha estat el graner del socialisme. Presentar Montserrat Tura, amb experiència política contrastada, com a consellera, però també com alcaldessa, podria ser una bona opció per evitar que CIU presideixi els dos costats de la plaça Sant Jaume.
Caldrà veure què decideix finalment i també què en pensen els membres de la federació del PSC de Barcelona. Encara que...Tura també podria estar temptada a presidir el PSC a partir del Congrés a celebrar la tardor vinent...
Mentre llegia la notícia pensava amb en Joan Ferran que, segons sembla, fa pocs dies culpava el sector catalanista del PSC dels mals del partit, i anomenava concretament Tura i Castells, de qui per cert fa dies que ningú en parla. És com les modes que van i vénen, també els noms dels polítics sorgeixen de cop i desapareixen, a vegades sense cap motiu especial. M'agradarà saber què en pensa Joan Ferran d'aquesta hipotètica opció de Tura a l'alcaldia de Barcelona.
I en aquest embolicat escrit, una mica dispers, permeteu que també comenti l'opinió del ministre Gabilondo, en defensa de la immersió lingüística en català. No sé si la seva opinió serveix de res, però com a mínim és testimonial i demostra que no només ens ho creiem la majoria de catalans, sinó que també des del govern de Madrid es valora la política exercida en matèria lingüística. Caldrà defensar-ho enèrgicament.