dilluns, 24 de gener del 2011

S’ha parlat aquesta tarda

Aquesta tarda a l'aeroport de Moscou ha esclatat una bomba que ha deixat 35 persones mortes i una bona colla de ferides, segons les informacions actuals. Pel que sembla es tracta d'un atemptat suïcida. També aquesta tarda, a casa nostra, han continuat els retards en els trens de rodalies, per una vaga encoberta dels maquinistes a qui, segons afirmen, se'ls ha canviat el sistema de torns i descansos.
I el PP català avala la crítica de Javier Arenas, ahir a la convenció espanyola del PP, a la política d'immersió lingüística. Tothom s'hi atreveix, però és greu que sigui des de dins. Alícia Sánchez-Camacho es mostra molt bel·licosa i segura de si mateixa. La legislatura no serà fàcil, amb un PP molt envalentit, potser perquè és l'única manera de subsistir i això ja ho tastat a les darreres eleccions catalanes.
Podem estar d'acord o no amb l'Alícia Sánchez-Camacho, però s'ha de denunciar la demagògia de les seves paraules. No es pot atacar la immersió lingüística actual perquè no permet a castellà i anglès a estar en les mateixes condicions del català. Per què l'anglès i no el francès? o el rus? o bé el xinès? i el castellà... per què és tan falsa quan es refereix a la indefensió del castellà? per què no és sincera i accepta que el català és la llengua a defensar, perquè està en minoria?
La immersió lingüística del govern català necessita aplicar una discriminació positiva favorable al català, per evitar que la llengua desaparegui, i no per afeblir el castellà. Això ho sap la líder del PP català, però actua per interessos electorals. La seva posició té defensors i per tant votants que la poden treure del nivell marginal a què estava condemnada. 
Viurem una legislatura amb crits a favor de la independència i moviments contraris al catalanisme polític i a la defensa dels drets dels catalans. No és estrany que el PP hagi accentuat el seu to i intensitat espanyolista, coincidint amb la revifalla independentista. És la política de l'acció i la reacció que ens hi haurem d'acostumar.