dilluns, 31 de gener del 2011

Canvis amb els canvis

De la mesura dels 80 quilòmetres per hora als voltants de Barcelona, gairebé em podríem escriure un llibre. No vull pas dir que no sigui important tot el que es faci en benefici del mediambient i, conseqüentment de les condicions amb què hem de viure, però penso que els polítics, amb les seves discussions han desviat l'atenció i confós la gent. Ja no saps si el fet de mantenir la limitació de la velocitat és per una qüestió tècnica o bé política.
Durant la campanya electoral CIU va dir que suprimiria la limitació i ara parla de convertir-la amb variable, quan econòmicament sigui possible. El PSC surt i diu que celebra el canvi i que això era el que els socialistes defensaven, però, i això ho dic jo, varen cedir a la pressió d'ICV que tenia molt clar que havia de limitar la velocitat a 80 quilòmetres per hora.
Algú em pot dir si la mesura adoptada per ICV ha contribuït a reduir la contaminació? Si és així per què CIU la deixa en suspens? i si no ha servit per res, qui va assessorar ICV?
El conseller Puig surt als diaris amb la imatge de voler clausurar tot el que l'exconseller Saura havia iniciat, una mica el que s'intenta evitar quan hi ha una alternança política, però que d'una manera o altra acaba passant. El mateix podríem pensar en Sanitat i en Educació. El problema, però no està tant en el canvi de política, sinó amb el discurs, però sobretot amb els efectes que produeix a la societat. Hi ha temes que canvien cada vegada que hi ha un canvi polític i potser, per la importància que tenen (ja no estic parlant dels 80 per hora, sinó de l'educació i de la sanitat) valdria la pena un consens amb les principals forces polítiques perquè no siguin monedes de canvi.