dimecres, 17 de novembre del 2010

Pisos socials d'urgència a Arenys de Mar

Avui n'han parlat a Ràdio Arenys, amb molta il·lusió perquè el projecte s'ho val. Es tracta de tres pisos situats al bloc conegut pels pisos dels mestres, perquè allà hi vivien els mestres que venien a donar classes a l'escola pública. Com molt bé es descriu a la pàgina web de la ràdio, no es tracta de pisos de protecció oficial, sinó d'habitatges per ser ocupats de manera urgent i per un temps limitat, durant el qual els inquilins segueixen un pla de reinserció social.
Gràcies al bon treball de tot l'equip d'Acció Social i a l'encert en la seva reestructuració i ampliació de plantilla, aquesta darrer any el servei ha experimentat un salt qualitatiu important, eixamplant l'àmbit d'actuació i el nombre de casos atesos, però sobretot iniciant projectes de futur. La manca de recursos ha frenat l'empenta inicial de l'equip de treball, però no ha evitat que el projecte de pisos es posés en marxa.
En aquests moments, gràcies a l'esforç econòmic i la millora en eficiència, s'ha aconseguit reunir a un equip amb quatre treballadores socials, dues educadores socials i una treballadora familiar. Un equip de treball cohesionat i disciplinat, amb un gran esperit de servei. No cal dir que em sento orgullós d'haver col·laborat en fer possible els resultats que s'estan produint, sense oblidar per un moment que tot és possible gràcies a l'entrega i dedicació de l'equip de treballadores de Serveis Socials.
És una satisfacció poder gaudir de moments alegres i positius, sobretot quan el dia a dia està ple de problemes difícils de resoldre. A vegades per les pròpies dificultats dels objectius a assolir, però també perquè la convivència no és fàcil, les negociacions són complicades i no sempre agraïdes. Quedem-nos, però amb la part positiva i deixem els problemes per a un altre dia.