dissabte, 14 de novembre del 2009

Lluís Ferran de Pol

Avui, a la Biblioteca d'Arenys, hem recordat Lluís Ferran de Pol en la presentació del llibre "Un de tants", editat per Club Editor, i que n'ha tingut cura Josep-Vicent Garcia Raffi, però hem recordat també un episodi de la nostra història i una lleva, la popularment anomenada "del biberó".
Hem pogut escoltar Joaquim Cassà, a qui acostumo veure cada dimecres quan ve a parlar amb l'Assumpció Ribas, qui li corregeix els textos. El senyor Cassà ens ha sorprès amb una narració esplèndida d'un passatge de la seva vida i el seu pas per Saint-Cyprien (Sant Cebrià del Rosselló).
L'editora, Maria Bohigas s'ha emocionat al moment d'iniciar el seu parlament, després d'escoltar Joaquim Cassà, qui de ben segur l'ha fet recordar estampes familiars. I finalment ha estat Josep-Vicent Garcia Raffi qui ens ha llegit una carta imaginària enviada a Ferran de Pol, una carta que ha estat un veritable regal per a l'audiència.
El públic, que omplia la sala de la biblioteca, s'ho ha passat bé i es mostrava orgullosa de pertànyer a una població amb una història cultural tan rica que ens permet, fins i tot després de la mort dels seus creadors, gaudir de la seva obra.