divendres, 22 de maig del 2009

Cantània al Kursaal

Som al Teatre Kursaal de Manresa esperant que comenci el concert d'aquest vespre "Arion i el dofí. Per molts anys, Cantània".
La Clara ha tingut la sort que el Cor Infantil de l'Escola de Música d'Arenys de Mar, on canta, fos l'encarregat, junt amb el Cor Jove de l'Orfeó Manresà, d'enregistrar la cantata en un CD, que ha servit perquè els nens i nenes de les escoles participants en aquest fantàstic projecte, aprenguessin la cantata i la poguessin interpretar aquesta nit a Manresa i a moltes més pobles i ciutats de la nostra nació.
El teatre s'està omplint i quedarà ple, tal com he pogut observar a la pantalla digital de la taquilla. Són pràcticament les 9h del vespre, l'hora que estava previst que comencés el concert. Hi ha força xivarri de pares, mares, germans i germanes. En aquests moments entren a l'escenari els nens i nenes cantaires, i tothom pica de mans i intenta localitzar els seus fills.
Mentre entren els instrumentistes i es comencen a apagar els llums de la platea, es fa el silenci i jo faig una pausa en el meu escrit. Els músics afinen i aviat sortirà la directora.
Hem arribat a Arenys, una mica cansats del que s'acumula en una setmana, però contents d'haver assistit a la interpretació de la cantata escollida enguany en els deu anys de vida de Cantània, amb una obra excel·lent que haurà estat cantada per uns 20.000 alumnes d'unes 500 escoles catalanes, i també en algunes de l'estat espanyol que s'han incorporat al projecte.
Fa goig que les escoles de primària treballin amb tanta sensibilitat la música i que no sigui una exclusivitat de les escoles de música. Dijous els nostres cantaires repetiran el concert, i aquesta vegada serà a l'Auditori de Barcelona. Per molts anys!