dimarts, 19 de maig del 2009

Poderoso caballero es don dinero

Ho cantava Paco Ibáñez, fa una bona colla d'anys, i avui llegint una notícia més sobre Berlusconi, m'ha vingut a la memòria, i he trobat un vídeo que il·lustrava amb imatges ben explícites i intencionades, la lletra que va musicar el cantautor.
Segons La Vanguardia, una sentència publicada pel tribunal de Milà considera que el lletrat David Mills va rebre diners per falsejar el seu testimoni en dos processos contra el primer ministre italià. D'aquesta manera Berlusconi va obtenir la immunitat que el permet continuar governant el país, malgrat el seu passat i present poc clar. El mateix diari afegeix que l'import que hauria rebut l'advocat seria de 580.000 dollars, i a més no era la primera vegada que mentia per protegir el polític i les seves finances.
Situacions com la italiana, o com el que està passant a València amb càrrecs polítics del PP, o els més antics de Marbella, o el que va succeir a l'òrbita del PSOE fa uns quants anys més, sense que vulgui fer comparances ni posar-ho al mateix sac, són els culpables de la desconfiança cap els polítics i que es generalitzi quan es parla de corrupció. Malauradament sembla que quan sortim d'un cas entrem a un altre i aquesta continuïtat fa que no es recuperi la confiança necessària perquè el país, i el món avancin. L'únic que se m'acut dir en aquests moments és que són molts i molts els polítics que actuen correctament, amb més o menys encert, però honradament i amb esperit de servei. Malgrat tot... Poderoso caballero es don dinero!