diumenge, 17 de maig del 2009

Benvinguda la festa, benvinguts a la vila!

Sempre he dit que Sant Joan és l'inici de les festes d'estiu a la nostra vila; l'inici d'un no acabar fins que arriba el setembre i el nou curs escolar; un conjunt de caps de setmana i dies festius plegats d'activitats..., però... avui, fent un tomb per la vila, sense massa temps per deixar-me anar, he comprès que no calia esperar la nit màgica per exclamar que Arenys esclata joiosa, sinó que, a mitjans de maig, el millor de les nostres cases, els patis farcits de flors, oberts als visitants embadalits i una mica tafaners, ens obren també els ulls i ens fan dir que la temporada festiva ha començat a Arenys de Mar.
Una festa completa, amb titelles a totes les places i cantonades, que feia recórrer infants i més grans per tots els carrers de la població. Una festa que s'hi sumava la mostra de teatre, la festa dels malalts i el portes obertes dels museus. També, ahir a la tarda, l'Associació Cultural Islàmica Attawhid va organitzar una conferència "llegint l'Alcorà a Catalunya", amb la participació d'una bona representació de persones musulmanes, arenyencs i arenyenques que també vibren amb la festa.
Com podeu imaginar, resultava difícil poder donar cap a tot, i més d'un et demanava el per què d'aquesta acumulació d'actes en un sol cap de setmana. La resposta no és fàcil, però s'ha de tenir en compte que Arenys compta amb moltes entitats i amb una tradició cultural important, i això es pot veure mirar l'agenda d'activitats que tenen lloc durant l'any.
Aquest cap de setmana Arenys de Mar brillava i els ulls dels vilatans i vilatanes desprenien espurnes juganeres. Benvinguda la festa, benvinguts a la vila!