dissabte, 14 d’abril del 2007

Inauguracions en període electoral

Navegant per Internet he trobat aquesta notícia:

CIU denunciarà a l'Ajuntament de Figueres

He volgut conèixer el motiu de la denúncia que vol presentar CIU, i he llegit:

En el BOE núm. 80, de 3 d’abril, s’hi va publicar el Reial Decret 444/2007, de 2 d’abril, pel qual es convoquen les eleccions locals pel dia 27 de maig. Un cop convocades les eleccions, segons l’article 50 de la Llei Orgànica 5/1985, del Règim Electoral General, els poders públics, només poden realitzar campanyes institucionals destinades a informar de la data de votació, procediment per a votar, etc., sense influir en l’orientació del vots als electors. I en referència a aquest article, la Junta Electoral Central ha dictat diversos acords en que es diu textualment:
No puede realizarse por los poderes públicos ninguna campaña durante el periodo electoral, es decir el comprendido entre la convocatoria de las elecciones y el mismo día de la votación, pues ello vulnera los principios de objetividad y transparencia del proceso electoral y el principio de igualdad entre los actores electorales, principios por los que debe velar la Administración Electoral, conforme dispone el artículo 8 de la LOREG en relación con lo establecido en el artículo 50 y concordantes del mismo texto legal”. I en el mateix sentit s’expressen altes lleis, com la Llei 18/2000, de 29 de desembre, sobre Publicitat Institucional.

En una altra pàgina d'Internet he trobat:

“01.04.07.-
Coincidint amb la finalització del període legal en que és permès de fer-ho abans de la convocatòria d'unes eleccions, i igualment com ho fan la majoria d'ajuntaments de Catalunya i del conjunt de l'Estat, durant el cap de setmana comprès entre els dies 30 i 31 de març i 1 d'abril, l'Ajuntament de Caldes s'ha bolcat en la presentació pública de diverses iniciatives i accions promocionals que es venien elaborant des de fa mesos.

I també he llegit:

“(Comunicat CiU, 06.04.07).-
Convergència i Unió ha denunciat davant la Junta Electoral - Jutjats de Mataró -, l'ús partidista i electoralista que fa el PSC del DVD "Gaudir Caldes és en tu" i d'una nova edició de la revista "Portada" que l'Ajuntament està repartint, fet que infringeix la Llei Electoral que fixa el dia 3 d'abril com l'últim per a publicar publicitat institucional i donar informació sobre les accions de govern de la última legislatura per part dels ajuntaments.”

Una de les preguntes que m’he fet, ha estat: El govern municipal d'Arenys de Mar (CIU+PP) pot inaugurar la sala de la Biblioteca el diumenge dia 22 d’abril, quan ens trobem en període electoral des del dia 4 d'abril?
També m’he preguntat: És normal que quan els partits estan a l’oposició, critiquen i impugnen allò que fan quan governen?