divendres, 20 d’abril del 2007

Comença la festa

Amb l’arribada de Sant Jordi comença la gresca. Tot i que enguany l’hivern gairebé no ha existit, no hi ha dubte que Sant Jordi inicia un rosari de festes amb el denominador comú en la presència de la gent al carrer. És cert que fins a Sant Joan encara queden dies, però les tardes i els caps de setmana ja seran diferents. Haurem trencat el gel i ja no es farà mandra sortir fora, fins i tot en tindrem necessitat.

Enguany cau en dilluns, i per tant conserva aquell caire mig festiu, que el fa més desitjat. Els llibres, les roses i la feina es barregen, sense experimentar el trencament d’un cap de setmana o una diada festiva.
Sant Jordi entra al despatx, a la fàbrica, o a la botiga, i li dóna un color que no trobem la resta de l’any. Sant Jordi 2007 portarà roses, llibres i pamflets polítics, com va essent tradicional cada quatre anys. És un dia de precampanya electoral amable, on tothom somriu, i els candidats aprofiten per ser més presents al carrer. Ho viuré per primera vegada, i se’m fa difícil preveure canvis respecte els altres anys.
M’ho deia un amic, aquesta tarda. El polític en campanya electoral, esdevé un venedor d’un producte intangible. No ha de ser fàcil, i no es pot falsejar, perquè s’atrapa abans un mentider que un coix. El que faltarà veure és si la gent és capaç de respondre amb la mateix moneda que se’ls ha tractat.
Que tingueu un bon cap de setmana de Sant Jordi.