dimarts, 3 d’abril del 2007

Projecte Arenys Innova

L’agenda és cada dia més apretada, però s’ha de combinar creació, treball i aprenentatge. Si ens limitéssim a donar i no rebre, aviat se’ns acabarien els recursos, fins i tot als més creguts.
He assistit a la presentació del projecte Arenys Innova, a la Sala Noble del Calisay. Hi ha hagut una bona assistència, entre els quals destacaven els comerciants que són socis de la Unió de Botiguers i Comerciants d’Arenys de Mar (UBICA).
La intenció dels organitzadors (l’Àlex Acero n’és l’impulsor), era explicar l’objectiu del projecte i les eines que podien brindar als usuaris potencials. Es tracta d’un projecte per dinamitzar el comerç i les empreses locals. Un projecte que l’UBICA hi creu.
Ens han explicat el programa del Voluntariat d’Assessorament Empresarial (SECOT), a càrrec de persones jubilades, que aporten la seva experiència i coneixements; ens han parlat del Teletreball, com una opció per reduir el nombre de gent que s’ha de desplaçar a fora per treballar, i també ens han ensenyat un primer aplicatiu informàtic: el Mapa Comercial Interactiu d’Arenys de Mar, per situar els diferents comerços d’Arenys.
Tot plegat es tracta d’una proposta interessant que ens l’hem de creure tothom, i l’administració l’ha de potenciar, perquè és en benefici de tots els arenyencs i arenyenques. El panorama comercial d’avui és molt depriment, i s’ha de resoldre d’una vegada per totes. Durant molts anys, no només els quatre últims, s’ha fet molt poc per la vida econòmica de la nostra població. Ara ens trobem a l’UCI, i no podem badar. Ens diuen que cal innovar, doncs innovem, però les coses no venen soles. Tenim quatre anys en perspectiva i els hem d’aprofitar. No defraudarem!
L’acte l’ha tancat el regidor de Promoció Econòmica, Benet Maimí, que ha aprofitat per repassar totes les accions que des de la seva regidoria s’han portat a terme. Al final s’ha convidat als assistents a una copa de cava i pastes.