dijous, 23 de febrer del 2006

Un Ple ple de preguntes

Al Ple Municipal d’ahir el vespre estàvem en família. Sort que Ràdio Arenys ho retransmet en directe i cal pensar que força arenyencs l’escolten. Ahir però molts d’aquests arenyencs ho devien fer tot mirant el partit del Barça. El regidor de Cultura, tot i no trobar-se massa bé de salut, va ser present al Ple. No volia que algú el pogués acusar de buscar-se una excusa i d’aquesta manera poder veure la retransmissió del partit.
Qui no hi va assistir va ser el regidor no adscrit Lluís Blanchar, a qui l’Alcalde va excusar. És per això que el dolent de la pel·lícula va ser protagonitzat per Ramon Puigvert, d’ICV. Tot i així el Ple va discórrer molt tranquil, probablement perquè els punts de l’ordre del dia no eren polèmics.
Temes que voldria ressaltar són: l’aprovació del Reglament del segon Consell Municipal Participatiu, concretament el de Promoció Econòmica, i la modificació de les normes urbanístiques del PGO, pel què fa a l’obligatorietat de preveure aparcaments en la construcció de nous edificis o reformes totals, ja siguin en el mateix edifici o en un altre.
De totes maneres la part més animada encara que sense esveraments, va correspondre al punt de Precs i Preguntes. Dos precs i una bon assortit de preguntes:
ICV feia un prec a l’equip de govern perquè donessin més facilitats als organitzadors del Carnaval, una festa molt tradicional a Arenys de Mar. (vaig haver de fer un esforç per valorar la tradició del Carnaval a Arenys i vaig arribar a la conclusió que el terme “tradicional” té moltes interpretacions).
ERC va demanar per reactivar el procés de converses sobre el Pla Integral contra la violència de gènere. La raó de l’encallament és, segons el regidor de Benestar i Família, la baixa laboral del tècnic.
ICV va demanar el calendari del procés d’elaboració del nou Pla General d’Ordenació d’Arenys. Segons l’Alcalde, a finals de febrer s’haurà constituït el nou equip redactor; a finals de juny o juliol hi podrà haver l’aprovació inicial; a finals d’any la definitiva; a primers de 2007 es podrà enviar a la Generalitat.
ICV també va demanar pels problemes mediambientals de la Depuradora; d’urbanització a La Raureta; i la previsió d’inspecció de les instal·lacions elèctriques. La resposta a aquesta darrera pregunta la faran en el Ple de març.
ERC va demanar pels problemes de relliscades del pavelló nou, i la saturació del vell. Segons va contestar Zenon Tomàs, s’estan estudiant les millores per incrementar l’ús del nou pavelló.
El PSC va demanar per la situació dels equipaments públics: Quina seria la resposta del govern al resultat de la consulta sobre el Xifré; quan es faria efectiu el trasllat als mòduls dels jutjats i qui hi aniria; quines obres de supressió de barreres arquitectòniques es farien a l’edifici actual de l’Ajuntament; quins usos tindrien la caserna de la guàrdia civil i el convent de les Claresses, si s’acaba comprant; com estava l’estudi del Pla d’Equipaments.
En aquest cas considero que les respostes de la regidora de Participació Ciutadana no varen ser massa afortunades: Al Xifré s’estudiarà fer-hi un Alberg però que hi tingui cabuda altres serveis i espais... De la supressió de barreres arquitectòniques va parlar de molts llocs però no de l’edifici de l’Ajuntament. De la Caserna va dir que se li donaria un ús turístic-hoteler. El regidor Ramon Vinyes li va haver de recordar que en el programa electoral de CIU es parlava d’una consulta popular. La regidora es va sorprendre i l’Alcalde li va fer que si amb el cap.
Del Convent de les Claresses es va dir que s’hi estava negociant i de l’estudi del Pla d’Equipaments, la regidora va dir que encara no s’havia fet l’encàrrec, que s’intentava que la Diputació ho fes de manera gratuïta, i que demanaran la col·laboració de tots els grups de l’oposició. Ja ho va dir Ramon Vinyes, que potser es començaria a estudiar quan tot ja estaria decidit!
La darrera pregunta del PSC era pel transport públic urbà. El regidor Benet Maimí va dir que el transport des d’Arenys de Munt havia millorat molt, perquè ara hi havia més parades a Arenys de Mar, i la freqüència era més alta. (Vaig pensar que era una manera molt pràctica de solucionar les coses, com ho és el fet d’esperar que Arenys de Munt incorpori nous canals de TDT al repetidor de Collsacreu perquè en puguem gaudir els de Mar). S’haurà de veure què en diu el pressupost de 2007.
Per acabar, la pregunta la va fer l’equip de govern al grup municipal d’ICV. Li varen demanar pel viatge a Oviedo: Qui havia sol·licitat ser convidats per l’Ajuntament d’Oviedo? Qui va pagar les despeses? Quin cost varen tenir? Quin criteri van seguir a l’hora de convidar als vilatans?
Ramon Puigvert va respondre que la invitació per anar a Oviedo la va tramitar una persona de contacte del regidor no adscrit Lluís Blanchar i que en tractar-se d’un viatge particular no es veia obligat a respondre la resta de preguntes. En tot cas l’Alcalde no va entendre l’escrit que els hi varen adreçar que parlava d’una invitació de l’Ajuntament d’Oviedo.
Es va acabar el Ple i sabíem que a Londres encara hi havia empat a zero. Qüestió de noves tecnologies, compenetració absoluta regidor-director.