dimecres, 8 de febrer del 2006

Els mossos demanen disculpes

És important acceptar que t’has pogut equivocar, però no hi estem massa acostumats. Partim sempre de la hipòtesi que tenim raó i ho defensem amb totes les energies. Si no som capaços d’escoltar els nostres interlocutors, podem caure en el perill d’errar en els nostres plantejaments. Això ho sabem veure molt bé en els altres però ens costa adonar-nos-en quan som nosaltres qui fallem.
Els polítics són punt de mira per a molts. Qualsevol persona pública està exposada a que la seva feina i les seves decisions siguin seguides meticulosament per part de molts, i que a la més petita tingui efectes importants. És per això que els càrrecs públics tenen moltes responsabilitats i la seva tasca no és gens fàcil.
També la policia rep moltes mirades. Quan actua, per si ho fa de manera excessiva, i quan no actua, perquè deixa de fer-ho. No per això queden eximits de la responsabilitat d’actuar correctament ni de fer-ho en la mesura pertinent.
Arenys de Mar va viure la nit de naps una experiència desagradable que va acabar amb un enfrontament entre policia autonòmica i joves napaires de la vila. Els jutjats i condemnats han estat els joves, però aquests han acusat a la policia d’haver exercit una força innecessària a part d’haver vexat psicològicament als joves detinguts. No hi ha proves gràfiques i les acusacions no han prosperat.
Avui era notícia a Manlleu (Osona) el reconeixement de la policia autonòmica d’haver-se equivocat, per una actuació desproporcionada en una operació policial antidroga que es va portar a terme en un bar de Manlleu. Per això han demanat excuses a l’alcalde i reconegut el seu error.
La notícia no és positiva per l’acció realitzada per la policia, però com a mínim reconeixes el mèrit de que hagin acceptat l’error comès i demanat excuses. A Arenys de Mar tot ha quedat vist per sentència a favor dels mossos però ens han quedat alguns dubtes.