dilluns, 13 de febrer del 2006

La participació amb CIU i PP

Acabo de rebre l’informe que l’empresa Serveis de Participació Interactiva, SL ha enviat a tots els participants del procés participatiu del Xifré. En aquest informe, de dues pàgines, a part de resumir com s’ha desenvolupat el procés participatiu, relaciona nou conclusions, que us comento tot seguit:

1- L’Ajuntament realitzarà un estudi sobre l’ús coherent i global dels equipaments disponibles. (sense voler pecar de falsa modèstia, des del primer dia havia demanat que en lloc d’activar aquest procés participatiu pel Xifré, es realitzés el Pla d’Equipaments de la vila).
2- Les propostes sorgides del procés participatiu indiquen necessitats no cobertes (precisament això és el que ens demanaven en una de les sessions presencials).
3- El fet que les 7 propostes hagin tingut més desacord, és interpretat com a senyal que cap d’elles té prou entitat per si mateixa (clarivident!).
4- Durant la sessió ha anat apareixent la idea que cal potser buscar un ús compartit i coherent (no hi faig comentaris).
5- També han sorgit diversos suggeriments sobre l’oportunitat de convertir l’edifici Xifré en un atractiu, en un referent exterior (!?).
6- En aquest sentit, sembla que cal elaborar un preprojecte –amb alguna variant- que parteixi de la proposta més valorada, la de l’alberg (...) en definitiva, un centre amb atractiu cap a l’exterior. (!?)
7- S’han aportat vàries idees amb capacitat d’atracció exterior (...) L’edifici Xifré com a: centre d’estada i intercanvi d’artistes; centre de formació d’artesania; centre dedicat a l’estudi de les arts nàutiques; centre de recerca i formació en noves tecnologies pioneres; escola de restauració... (els punts 5, 6 i 7 podrien anar junts)
8- En qualsevol cas, cal tenir una bona documentació sobre les possibilitats i limitacions de l’espai, tant del punt de vista físic, com jurídic. (interessant, potser d’entrada i no com a conclusió!).
9- S’acorda també, elaborar una memòria del procés participatiu... (m’imagino que és aquest document que hem rebut).

Intento no ser destructiu però... se’m fa difícil entendre la inversió de 8.000 euros per aquest treball participatiu. Haig de pensar que l’Ajuntament haurà rebut un dossier molt més elaborat i extens que li pugui servir de base per a qualsevol decisió a prendre i que a nosaltres només ens han fet arribar els apunts que varen prendre els dies del procés. Seria bo doncs que l'Ajuntament ens expliqués més en detall la informació que han rebut, per no acabar pensant que una vegada més ens han pres el pel i els “quartos”, i desanimar a tothom davant qualsevol altre procés participatiu que ens vulguin vendre.
Paral·lelament hi ha un treball encarregat i pagat per la Diputació per conèixer la realitat cultural d’Arenys i fer propostes (?). Un treball que també s’ha pagat amb diners públics. Se’n sap res? El termini era de sis mesos i ja ha passat un any. L’empresa a qui se li va encarregar la feina, ha presentat cap document? Els vilatans el podem conèixer? Ha estat una altra presa de pel del govern municipal de CIU+PP o els hi han pres a ells? L’oposició en té prou en fer preguntes al Ple o no li deixen fer res més? (recordo que l’administració local que va encarregar el treball no està formada precisament per CIU ni pel PP.
I així anem tirant. Tots tranquils que ja estem representats pels nostres 17 regidors i regidores. L’any vinent ens tornaran a demanar el vot (no l’opinió). Aquest és el model que tenim, i la gent que també tenim.