dissabte, 1 d’agost del 2015

Localitzat el Procés constituent

Ja he trobat el Procés constituent! Ja em semblava a mi estrany de no veure'ls enlloc, però avui, que he pogut repassat els diaris antics, he vist que diumenge varen decidir no presentar-se. O sigui que l'exclaustrament de Teresa Forcades no haurà servit per a res. De fet ho tenien difícil, sobretot pel fet que la CUP no donés suport a la coalició de Podemos i ICV. Col·locar-se amb aquests darrers, quan no han deixat encara molt clar què volen, no hauria estat coherent amb el seu discurs inicial.
D'alguna manera, encara que hi pugui haver alguna altra opció, ja s'ha definit les principals alternatives a un govern català renovat. Hi ha dues opcions independentistes, expressades per Junts pel Sí, amb un popurri ideològic, però amb un cert component dreta moderada, i la CUP, l'esquerra independentista.
Per altra banda hi ha una esquerra que no s'acaba de definir, o si més no d'entendre, que és la de Catalunya Sí que es pot, que parlen del dret a decidir, però no deixen clara la seva posició davant la negativa del govern espanyol a permetre el referèndum, i l'esquerra que representa el PSC que es defineix molt clarament pactista i respectuosa amb la voluntat espanyola.
A l'extrema dreta i amb un component reforçat de xenofòbia hi ha el PP que es juga el futur a Catalunya, després que la línia Sánchez-Camacho hagués fracassat, i C's que busca vots per fer-se veure i guanyar adeptes de cara a les generals de finals d'any, que és el que els interessa. 
Suposo que amb aquest panorama, la gent de Procés constituent tindran molt clara quina és la seva posició. De fet, entre altres llocs, a Vic ja varen optar per la més lògica.