divendres, 14 d’agost del 2015

La nostra societat és clarament injusta

Cap de setmana farcit d'actes festius a la nostra vila, però amb la vista fixada en la previsió meteorològica per por que la pluja pugui deslluir-ho. També fa gràcia que estiguem tantes setmanes esperant que plogui i quan arriba la pluja desitgem que no ho faci. Diuen que sempre plou quan no hi ha estudi i que no ho fa mai a gust de tothom.
Avui ha comparegut el ministre d'Interior per explicar els motius que el va fe rebre Rato en seu ministerial. Hem de recordar que en les seves primeres declaracions va afirmar que només havien tractat temes personals i res sobre la seva situació d'imputat. La pressió al ministre l'ha fet canviar les declaracions i no és estrany que desconfiem de qui es contradiu en les declaracions, però, esclar té el president Rajoy al costat i la majoria absoluta. Res a fer.
No sé si és correcte formalment o no, però en tot cas fa mal d'ulls i una cosa sí que cal ressaltar: ser amic d'un ministre et fa diferent i en pots treure un bon rèdit. No tots els imputats són iguals. Està ben clar que una persona pobre i sense padrins ho té molt més complicat que una persona rica i amb molts amics influents. La nostra societat és clarament injusta.
No és estrany, doncs, que hi hagi persones que lluitin per canviar la nostra societat i fer possible que les lleis penalitzin el mateix a rics i pobres, a amics i desemparats. Qui ho consideri pura demagògia que s'ho faci mirar. Segur que trobaríem moltes persones que en aquests moments temen per la seguretat de la seva família, però no tenen l'oportunitat d'entrevistar-se amb el ministre per fer-li conèixer.