dijous, 6 d’agost del 2015

Deures per al Consell Escolar Municipal

Llegint la notícia que treu Ràdio Arenys sobre l'atur del mes de juliol a la nostra vila, que a diferència de la mitjana del Maresme i Catalunya, a casa nostra ha augmentat, em fa pensar que més que mai hem de fer alguna cosa per canviar la tendència.
Seria interessant poder conèixer quants llocs de treball hi ha actualment en el mercat d'Arenys de Mar, i comparar-ho amb el nombre de persones en edat i situació de treball, estiguin o no treballant, ho facin o no a la nostra vila. Amb aquestes dades sabríem si la nostra vila està ofertant suficients llocs de treball per ser coberts pels nostres vilatans.
És evident que una cosa és la quantitat de llocs de treball i l'altra la tipologia. És molt fàcil entendre que hi pugui ver una mancança de llocs de treball amb un nivell de formació per cobrir la demanda dels nostres universitaris, per exemple, però crec que l'indicador seria interessant. Deixaríem per a una segona anàlisi quins llocs de treball s'ofereixen i quines retribucions.
En les darreres eleccions municipals totes les forces polítiques que es presentaven defensaven la necessitat de treballar per a crear nous llocs de treball. La paraula emprenedor sortia arreu, i ara caldrà vigilar de prop què s'està fent per aconseguir aquest propòsit. 
Caldria, per altra banda, que l'escola pública de la nostra vila, i també la concertada, estudiés la creació de mòduls formatius per als nostres joves, que tinguessin una fàcil sortida a la població de manera que tractaríem dos temes simultàniament. Per una banda la creació de nous llocs de treball i per l'altra evitar que els nostres joves hagin de marxar d'Arenys per trobar feina. 
El Consell Escolar Municipal podria liderar aquest objectiu i esmerçar-hi esforços i recursos per fer-ho possible. Miracles no se'n poden fer, però treball de formigueta, que a la llarga obté els seus fruits, sí que és possible.  Passa sovint que disposem de comissions i juntes que realitzen moltes reunions, però no en traiem tot el profit que seria desitjable.
S'ha parlat de llocs on fer-ho, com pot ser l'antic edifici del Cassà, o de mòduls a potenciar, com els que tenen a veure amb el mar... Per què no ens hi posem ja?