dimecres, 17 de juny del 2015

UDC retira els consellers del Govern català

La notícia política d'avui és la sortida del Govern dels tres consellers d'UDC com a mesura contra la pressió rebuda de CDC perquè es definissin a corre-cuita sobre el seu posicionament de cara el futur de Catalunya. Ara tot són especulacions sobre les conseqüències d'aquesta decisió per al futur de la Federació de CIU, però també del Govern català i les eleccions avançades del 27-S.
Serà qüestió d'escoltar totes les parts i deixar passar unes hores per si es desencadenen més notícies al respecte. Estem davant d'una crisi profunda d'UDC, que repercuteix a CDC i al mateix Govern català, amb un President qüestionat i en hores baixes, a pocs mesos de les eleccions anunciades, que caldrà esperar que es faci efectiva la seva convocatòria.
ERC s'ofereix una vegada més al President per entrar al Govern, aprofitant la sortida d'UDC. També s'haurà de veure què respon el President, que fins ara s'havia mostrat contrari, a l'espera dels resultats de les eleccions del mes de setembre. També farà gràcia llegir la premsa espanyola i de totes les tertúlies televisives, tan equànimes, i del mateix Govern de l'Estat.
Espadaler ha dit que mantindran el suport al President Mas des del seu Grup parlamentari, i també les majories de govern municipals. En el cas d'Arenys no hi ha massa res a dir, perquè els regidors i regidores, que governen en minoria, han estat expulsats del seu respectiu partit polític i l'únic regidor del grup municipal de CIU al Ple està a l'oposició i per tant no afecta, sigui de la divisió que sigui d'UDC.
L'arenyenc amb un càrrec més decisiu i important dins d'UDC, en Benet Maimí, que forma part del sector guanyador en la darrera consulta interna del partit, defensava fa pocs dies la pregunta i de ben segur que també la mesura presa aquesta tarda per la direcció del partit. Es troben en aquests moments en una situació crítica on la seva capacitat democràtica els pot permetre resoldre-la amb algunes dificultats. És en aquests casos quan es demostra l'esperit democràtic de les persones i les institucions.