diumenge, 7 de juny del 2015

CIU podria donar l'alcaldia d'Arenys de Mar a ERC

Tal com escrivia ahir, Estanis Fors no té assegurada l'alcaldia. Ahir parlava que el PSC, que havia comunicat que es quedaria a l'oposició, podia donar l'alcaldia a Annabel Moreno en el Ple del proper dissabte 13 de juny. Avui hem sabut que l'Assemblea local del PSC va decidir no donar suport a cap dels dos alcaldables amb opcions, la qual cosa, en un hipotètic acord d'esquerres ERC + CUP + ICV, seria CIU qui podria decantar la balança a favor de la candidata d'ERC.
Per als lectors d'altres poblacions cal recordar que Estanis Fors, guanyador d'aquestes eleccions amb 6 regidors, ha estat alcalde en aquest darrer mandat al capdavant de CIU, amb cinc regidors i amb pacte amb el PSC i el PP. A les eleccions primàries d'Unió Democràtica se'l va deixar fora de la candidatura del partit, i va decidir crear el seu propi grup amb els regidors del seu equip. El resultat va suposar un gran triomf personal i un fracàs per a CIU. Ara CIU podria tornar-li la jugada donant l'alcaldia a l'Annabel Moreno, d'ERC.
La revista local L'Agenda, que encara no he pogut llegir, sembla ser que es fa ressò d'anomalies en la gestió econòmica dels darrers mesos del mandat 2011-2015. Aquesta notícia, de ser certa, de ben segur no li hauria tret vots a l'alcalde, però sí que el podria perjudicar a l'hora dels pactes entre els partits que formaran part del nou Consistori. Els electes, a l'hora de decidir qui ha de ser el nou alcalde poden tenir en consideració possibles anomalies en la gestió, que sense haver de suposar cap delicte, sí que deixa en entredit les responsabilitats del govern municipal d'Arenys de Mar.
Les set forces amb representació al Ple municipal que es constituirà dissabte, tenen cinc dies per decidir el seu vot i determinar si Arenys de Mar estrena alcaldessa o continua l'alcalde en funcions, Estanis Fors.