dilluns, 22 de juny del 2015

Construint el cartipàs municipal amb menys eventuals

Sembla que hi algú que se sent més alliberat que dies enrere. Per una banda CDC s'ha rejovenit després de deixar anar el llast d'UDC, i Albert Rivera també se'l nota més descansat després de fer públic que es dirigeix cap a la presidència del govern espanyol.
Aquí el PSC es pren seriosament les paraules de Pedro Sánchez, ahir embolicat amb la bandera espanyola, i el president Mas espera resposta a la inesperada proposta del cap de setmana. Tot plegat per fer-ho més entretingut, mentre els ajuntaments van perfilant el cartipàs i l'organigrama.
Recordo que, a Arenys de Mar fa un parell de mandats, algú, que ara no ha pogut entrar a l'Ajuntament, esmentava sempre la macro àrea de tal regidor. En aquest nou mandat sembla ser que també hi haurà un regidor amb una macro àrea, i ja se l'ha criticat. D'alguna manera ja està tot inventat, i anem repetint els esquetxos.
En aquests moments, si es confirma que JxA governarà amb minoria, no hi haurà cap més remei que carregar-se de regidories, a no ser que en vulguin suprimir. També cal tenir en compte la dedicació dels diferents regidors. No és el mateix treballar set o vuit hores i després passar per l'Ajuntament, a dedicar-hi totes les hores del dia.
Un altre aspecte a tenir en compte és el nombre de càrrecs eventuals, que la LRSAL, Llei 27/2013 de racionalització i sostenibilitat de l'administració local, regula i que en el cas d'Arenys de Mar (menys de 20.000 habitants) ho limita a dos.
Segons unes declaracions del cap de llista del PSC, en el mandat passat no es va portar bé la gestió de recursos humans i caldria que en l'actual no es repetís. L'Ajuntament d'Arenys de Mar compta amb una bona plantilla de funcionaris i laborals, i es pot elaborar un bon organigrama. Només cal imaginació i les idees clares. Des de l'oposició caldrà seguir de prop la gestió del govern municipal, perquè optimitzi els recursos per a una bona administració local.