dilluns, 8 de juny del 2015

Negociacions i pactes per no canviar res

Les negociacions i "amenaces" de pactes són dignes d'analitzar. Es tracta de projectes de ciutat o estratègies de partit? Els diferents polítics busquen la millor proposta per als municipis o simplement aconseguir el màxim poder possible? Els nous partits són realment tan nous? Tan revolucionaris? Voleu dir que no ens estan enganyant?
Avui llegia dos titulars seguits: "El PP presidirà el parlament madrileny i Ciutadans n'ocuparà la vicepresidència primera" i "Ciutadans s'ofereix a PP i PSPV per governar València i evitar que Compromís obtingui l'alcaldia". És a dir: "PP i C's fan un primer pas per governar a la Comunitat de Madrid" i "C's disposats a reprendre les negociacions amb el PSPV per donar-li la Generalitat si aïllen Compromís a València". A què juga Albert Rivera? On és la nova manera de fer política? 
Molt en temo que el canvi no ha arribat ni arribarà. C's és un partit polític calcat a PP i PSOE. Rivera ha pretès fer veure que amb ell arribava el canvi a la política i l'única cosa que pretén és canviar cromos i posar-se al lloc dels altres, tant li fa si és el PP com el PSOE. Ciutadans té clar una cosa, i aquesta és la centralització del poder. No pot suportar res ni ningú que faci olor de descentralització i encara menys independència. C's només accepta el nacionalisme espanyol. En això coincideix amb el PP, i no tant amb el PSOE, perquè els socialistes espanyols no ho diuen clarament, encara que pensin el mateix.
És per això que Rivera no vol sentir a parlar de Compromís, ni ERC o CIU. Es tracta d'uns partits polítics a arraconar. C's en té prou en poder pactar majories i substituir el paper de CIU o PNB en el futur d'Espanya. C's és un partit que va interessar al PP per a Catalunya i li ha sortit bord perquè ha crescut a Espanya. Tot i així, si el PP no bada, pot utilitzar C's per continuar governant encara que sigui des de la trinxera.
No serà Rivera qui canviarà la manera de fer política. Ho serà Pablo Iglesias? Ada Colau a Barcelona? Carmena a Madrid?