dimecres, 4 de juny del 2014

Les enquestes del digital i la confiança en els polítics

No sé si us fixeu en les enquestes que diaris digitals com La Vanguardia presenten diàriament sobre temes d'actualitat, ni si en alguna ocasió heu decidit opinar. Normalment llegeixo la pregunta i quina és l'opció guanyadora. No m'he aturat mai a conèixer quin ha estat el resultat final.
Avui, a la premsa sortia la notícia de que la línia 9 del metro arribaria a les terminals 1 i 2 de l'aeroport el primer semestre de 2016, connectant-les amb la zona universitària. A la secció d'enquestes de La Vanguardia d'avui mateix, ja es preguntava si crèiem que el metro de Barcelona a l'aeroport s'inauguraria el 2016, i el resultat era d'un 66% que no, davant del 28% que s'ho creien.
L'opinió de dues terceres parts dels enquestats era d'incredulitat, una senyal evident de la poca confiança que es té en l'administració pública. Per què? per experiència? 
Si els partits polítics no són capaços de generar més confiança, es fa molt difícil que la ciutadania s'impliqui en la vida pública. En aquest cas, no sabem els motius pels quals les persones que han respost l'enquesta s'han posicionat majoritàriament pel no, però en tot cas l'exemple en el ritme de les inversions a casa nostra, no és prou engrescador com per llençar les campanes al vol. Costarà guanyar la confiança, i també canviar la manera de fer política, però qui sap si arribarà un dia que ens creurem allò que els polítics ens prometen.