dissabte, 21 de juny del 2014

Espanya no té credibilitat per a terceres vies

Carme Forcadell, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, ha declarat que Espanya no té cap tipus de credibilitat per fer una tercera via amb un mínim de garanties. L'experiència ens ha ensenyat que els pactes a què s'arriba no els compleixen i només serveix per anar dilatant en el temps qualsevol tipus de progrés.
Crec que això és el que més mal ha fet o, segons com es miri, el que més ha contribuït a augmentar el nombre d'independentistes. Són pitjors aquells que fan promeses i pactes, però després no els compleixen, que no pas aquells que et posen més traves des d'un principi. Perdre la confiança d'una persona és la pitjor manera d'aconseguir diàleg, i sense diàleg no s'aconsegueix res de positiu.
El descrèdit de la política i la desafecció de la ciutadania té com a principal causa la manca de confiança per incompliment de promeses. També per la corrupció i el poc esperit de servei dels polítics. 
Que un Estatut retallat i menystingut d'entrada, es vegi contínuament escapçat i buidat de contingut i competències, no afavoreix a que els catalans puguem confiar d'una tercera via en què sempre estarem a expenses del què vol i pensa el més fort, i que ens haurem d'acontentar sempre amb les escorrialles. Si l'ANC i els partits sobiranistes i els que els donen suport volen trencar amb Espanya, ve motivat bàsicament per aquesta desconfiança que Espanya s'ha guanyat a pols.