diumenge, 22 de juny del 2014

El vot europeu a CIU ha anat al PP, C's i UPyD

Finalment els representants electes de CIU compartiran grup europeu amb el PP, en el cas de UDC, i amb C's i UPyD, en el cas de CDC. La insistència de Tremosa per aconseguir que el grup liberal europeu no acceptés els diputats de Ciutadans i UPyD, no ha servit de res i, si es mantenen en el grup liberal, estaran obligats a compartit grup, encara que s'hagin inventat no sé què d'un grup de treball.
Al final tot es redueix a les matemàtiques. El grup liberal volia continuar sent el tercer en nombre de diputats, que finalment no ha estat possible, i no es volia deixar perdre el set diputats que li aportaven els partits espanyols. 
Si es confirma que CDC no deixa el grup liberal, la feina de Tremosa serà externa, però també interna. Si li cal suport en temes de Catalunya, ara ho tindrà molt complicat. Sabem que C's i UPyD ho impediran, i en són més. En el cas del grup popular europeu, el representant d'UDC ja no s'ho proposa. De fet ja sabíem des d'abans de les eleccions quina era la destinació dels vots, i en tot cas qui els ha votat no podrà dir mai que el varen enganyar.
Si hi ha qui s'ha encarregat de criticar el PSC pels seus vots al Congrés de Diputats de Madrid, amb el PSOE, ara veurem què passa amb els vots de CDC i UDC en els seus respectius grups europeus. Esperem que siguin coherents i que no vagin de la mà dels partits que tan critiquen a casa.